Zalig smeuïge chocoladecake

Chocoladeliefhebbers verenigt u! Hier is de meest “chocoladige” chocoladecake ever. Zo lekker, zo smeuïg, zo fluwelig, zo alles vergetend… Als je hiervan proeft, dan verdwijnen alle zorgen voor op z’n minst een kwartiertje, misschien zelfs langer. Mensen die het Pascale Naessens dieet volgen kunnen hier perfect van genieten! Goed hé! Kom, oven aan op 160°!

 

Wat heb je nodig voor een taartje van 20 cm? 

  • 200 g gitzwarte chocolade (minstens 65 %)*
  • 100 g echte boter
  • 100 ml volle room
  • 4 eieren (large)
  • 4 el (afgestreken) sukrin of stevia (desnoods suiker – gaat prima)
  • 1 snuf zout
  • 300 g diepvriesvruchten
  • 1 citroen
  • cacaopoeder om te bestuiven

Breek de chocolade in stukken, en snijd de boter in blokjes. Doe alles in een steelpannetje en zet op het aller aller aller zachtste vuur. Laat rustig smelten en roer maar heel af en toe. Als alles gesmolten is, haal van het vuur.

Splits de eieren. Doe een snuf zout bij het eiwit en klop mooi stijf.

Roer de room en de sukrin of stevia onder de chocolade en doe er een voor een de eierdooiers bij. Het kan zijn dat de mengeling wat gaat schiften, maar dat kan geen kwaad.

Vouw er voorzichtig het eiwit onder.

Vet een springvorm van 20 cm in en stort hierin het deeg.

Bak 45° tot de cake stevig maar in het midden nog een ietsje wobbelig is. Laat afkoelen (de taart zakt in, da’s normaal). Bestrooi de koude taart met wat cacaopoeder.

Doe de diepvriesbessen in een steelpannetje samen met het sap van 1 citroen. Warm op en roer tot een saus.

Serveer met een puntje taart.

Hmmmmmm!

 

 

Volgend gerechtje: een snelle kip tajine.

*heb je liever melkchocolade? Doe dan echt geen moeite en zoek een ander recept. Serieus. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.