Zomers herfstslaatje met kruidige pompoen

Echt veel werk is er niet aan, aan dit slaatje, maar je moet er wel efkes tijd voor uittrekken. Ik wil maar zeggen, het is geen “ik trek een pakje sla open en ik kan eten” slaatje. Maar kom, ’t is de moeite waard om je oven ervoor aan te zetten. Wat zeg ik? Weer de oven aan? Helaas wel ja, maar zolang de oven werkt, moet jij dat niet doen.

Ah ja, nog iets, op de foto heb ik gemalen specerijen gebruikt, da’s bij tweede test toch minder lekker dan met hele zaadjes.

Kom zet ‘m al aan op 180°!

Wat heb je nodig voor 2 slaatjes? 

  • 600 g pompoenblokjes
  • 1 el korianderzaadjes
  • 1 el komijnzaadjes
  • Muskaatnoot, peper en zout
  • Olijfolie voor de pompoen
  • 1 à 2 pakjes feta (hangt af of je het als voor- of hoofdgerecht maakt)
  • 3 el pompoenpitjes
  • 100 ml olijfolie voor de vinaigrette
  • 1 citroen (sap)
  • 1 tl mosterd
  • 1 pakje ruccola of postelein of misschien zelfs waterkers (maar dan 2)

Doe de zaadjes in een vijzel en stamp ze kapot.

Neem een vuurvaste schotel en doe hierin de pompoenblokjes, besprenkel rijkelijk met olijfolie en breng op smaak met de zaadjes, peper, zout en muskaatnoot (ongeveer 1/2 tl). Zet 35-40 minuten in de oven of tot de pompoen zacht is. Laat afkoelen tot koud of lauwwarm.

Maak ondertussen de vinaigrette. Doe het sap en de mosterd in een schaaltje en  giet met een straaltje de olijfolie erbij terwijl je klopt. Breng op smaak met peper en zout.

Doe de pompoenzaadjes in een droog pannetje en rooster ze op het vuur tot ze beginnen te kleuren.

Verdeel de sla over de borden, verkruimel er de feta over, doe er de pompoen bij en de pompoenzaadjes en werk af met de vinaigrette. Kruid de sla nog eens met peper en zout.

Smakelijk!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.