De smeuïgste peer-amandel-chocolade cake ever!

Jaaaaaa…. dat was me nogal een weekje. Mijn vaste blogwoensdag gemist omdat ik per sé kokendhete soep over mij wou gieten. Verrek dat deed pijn. Maar gelukkig heb ik een goeie huid en herstel ik heel snel (ook dankzij het koude water achteraf, flamigel en hydrogel).

Fin soit, het heeft er wel voor gezorgd dat ik eigenlijk niet zoveel tijd had om na te denken over het volgende blogrecept voor de zoete zondag. Maar ik had nog wat peren, chocolade heb ik altijd in huis (allez de zwarte) en amandelen ook. Dus ja. ’t Is dus een cake geworden van die drie ingrediënten (en nog wat meer natuurlijk). Wat denk je? Gaan we eraan beginnen? Schort aan en de oven ook op 180°!

Wat heb je nodig? 

  • 100 g amandelmeel
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 175 g boter in kleine blokjes gesneden
  • 150 g blonde cassonade suiker
  • 2 grote eieren
  • 3-4 doyenne peren
  • 100 g chocoladepastilles
  • 2 el abrikozenconfituur
  • vetstof om in te vetten en wat water

Schil de 3 hele grote of 4 kleinere peren en snijd in dunne plakjes. Hou de plakjes van 1 peer opzij.

Doe het amandelmeel, de zelfrijzende bloem, suiker en boter in een grote kom. Wrijf met je vingers de boter tussen de droge ingrediënten tot je kruimels hebt. Neem een houten spatel en roer er de de eieren onder en vervolgens de peren (minus die ene peer) en de chocolade. Roer niet teveel. Hoe minder het deeg wordt bewerkt hoe beter.

Vet een springvorm van 20 cm in en stort er het deeg in. Bedek de bovenkant met de resterende plakjes peer.

Zet de cake 50 minuten tot 1 uur in de oven (check met een saté-prikker of ‘m gaar is).

Laat de cake 10 minuten afkoelen vooraleer je hem ontvormt (anders heb je brokken).

Doe de confituur in een steelpannetje samen met een half kopje water. Laat heet worden, haal van het vuur. Bestrijk er bovenkant van de taart mee in zodat de plakjes peer mooi beginnen te glanzen.

Smakelijk!

 

3 gedachten over “De smeuïgste peer-amandel-chocolade cake ever!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.