Hey Daisy, ’t is chicken jalfrezi.

Ik denk dat ik een Indische geweest ben in een vorig leven. Echt ze. Ik kook dat dus enorm graag. En eten ook natuurlijk, ah ja. Plus ik heb het voordeel dat ik in een buurt woon waar er veel Sikhs wonen, met winkeltjes, en massa’s kruiden en zo. Zalig vind ik dat. Dus ja, we gaan vandaag Chicken Jalfrezi maken, maar niet de gewone, ’t is de versie van mijn all time hero headbangers kitchen. Een schitterend kookkanaal van een Indische death metal rocker. Yep, je leest het goed. Maar kom, “enough jibba jabba, let’s start cooking!”

Wat heb je nodig voor 2-3 personen? 

Voor de marinade:

  • 450 g kippenblokjes (liefst van de bil)
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl garam masala
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl zwarte peper
  • sap van een halve limoen
  • zout

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 1 groene paprika
  • 1+2 el ghee (of kokosolie)
  • 3 cm gember
  • 2 teentjes look
  • 1 rode + 1 groene spaanse peper
  • 1 kaneelstokje
  • 3 kardemom peulen
  • 8 zwarte peperkorrels
  • 4 kruidnagels
  • zout
  • koriander
  • yoghurt
  • (Bloemkool)rijst voor erbij

Doe alle marinade ingrediënten in een kom, meng goed en zet 2 uur in de koelkast.

Pel de look en de gember en rasp ze allebei. Snijd de ui in halve maantjes, de tomaat en de paprika in blokjes, en hak de pepers fijn.

Doe wat ghee in een creusetpot en doe er de kaneel, kardemom, peperkorrels en kruidnagels in en bak tot het begint te geuren. Doe er de ui, de geraspte gember en look bij, plus de fijngehakte pepers. Laat op een matig vuur bakken.

Van zodra de ui wat zacht wordt, mag er de tomaat bij en een half glas water. Laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.

Giet alles in een blender en mix alles fijn (ja ook de kaneelstok).

Doe in dezelfde pan de rest van de ghee en bak er de kip in aan. Neem een zeef en duw er de saus in door (anders heb je teveel onaangename brokjes), doe bij de kip.

Hak de steeltjes van de koriander fijn en doe bij de kip en de saus en laat nog 6 minuutjes doorpruttelen. Kruid eventueel nog wat bij met zout.

Serveer de kip met rijst of in mijn geval bloemkoolrijst en wat yoghurt (voor als ’t te pikant is).

Smakelijk!

 

 

De bloemkoolrijst wok ik gewoon in wat kokosolie, een klein beetje water erbij, kruiden met zout, en wat koriander… op 2 minuutjes is dat klaar.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.