Verrassende chocolade kardemom cake

Ik ben dol op kardemom, de geur van die zaadjes alleen al als je de peultjes openbreekt… Hmmmm! Zalig! Alhoewel de meesten zullen denken, ik ben vooral dol op de geur van chocolade… zacht, smeuïg, rijk, troostend, kalmerend, zondig,  … ik kan nog wel wat woordjes verzinnen, maar ik ga dat nu niet doen. Ik wil straks nog gaan wandelen met Muffin. Dat is er eentje zonder kardemom en chocolade, maar ook wel heel pittig. Allez hup! Schort aan, oven ook op 160°. We beginnen eraan!

 

Wat heb je nodig? 

  • 175 g zachte boter
  • 175 g bruine suiker
  • 3 grote eieren
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 75 g gemalen amandelen
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3-4 kardemompeultjes, enkel de zaadjes
  • Snuf zout
  • 100 ml melk
  • 4 el cacaopoeder (echte, géén Nesquick)
  • 100 g + 100 g zwarte chocoladepastilles
  • 100 ml room

Doe de bloem, amandelen, bakpoeder, peulen, cacaopoeder (gezeefd) en het zout in en kom en meng goed.

Klop de boter en de bruine suiker met een elektrische klopper gedurende 3 minuten. Voeg er een voor een de eieren bij en blijf voorzichtig kloppen.

Als de eieren zijn opgenomen zet je de klopper af en ga je manueel verder. Meng er voorzichtig de droge ingrediënten onder en roer niet teveel. De bloem moet wel volledig zijn opgenomen. Meng er als laatste 100 g chocoladepastilles onder.

Vet een cakevorm in en stort het deeg erin. Bak 45 minuten in de oven of tot ‘m gaar is. Laat de cake een 10-tal minuten afkoelen in de vorm en daarna op een taartrooster.

Smelt de resterende chocolade in de room en laat een minuut of 10 afkoelen. De ganache moet echt nog lopend zijn.

Zet de taartrooster op een ovenplaat en overgiet de cake met de ganache. Laat de ganache mooi opstijven op een koele plek.

Geniet!

 

 

P.s.: deze cake is natuurlijk ook lekker zonder de kardemom, zonder de chocolade zou het maar wat saai zijn.

Cheerio!

 

2 gedachten over “Verrassende chocolade kardemom cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.