Niet zomaar pruimenconfituur

Dagelijks passeer ik langs zo’n fruitautomaat. Soms hebben ze aardbeien, daarna zijn het kersen en nu zijn de pruimen aan de buurt. En man, die zijn lekker. Maar ja, je kan maar zoveel pruimen eten natuurlijk. Dus vond ik het tijd om nog eens confituur te maken, een specialleke. En jullie dus ook. Kom, we beginnen eraan!

 

Wat heb je nodig? 

  • 1 kilo rijpe pruimen
  • 1/2 kilo geleisuiker Extra Fruit
  • 1 grote steranijsof 2 kleintjes
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 tl kaneelpoeder

 

Rasp de schil van de sinaasappel. Je moet een kleine eetlepel hebben.

Ontpit de pruimen en snijd in blokjes. Bestrooi de blokjes met de confituursuiker en doe er al de steranijs, de rasp en het kaneelpoeder bij. Meng goed en zet 3 uurtjes weg.

Pers de sinaasappel en vang 150 ml op.

Doe de pruimen in een kookpot met dikke bodem en breng aan de kook. Laat al roerend 3 minuten goed doorkoken. Roer en het sap onder.

Giet de confituur in gesteriliseerde bokaaltjes en sluit meteen af. Zo moeilijk is dat dus.

Lekker met dat sodabrood van vorige zondag!

Smakelijk!

 

 

Een gedachte over “Niet zomaar pruimenconfituur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.