Lemon “puppy”seed muffins

Oftewel citroen-maanzaad muffins. Ik zat al een tijdje met deze muffins in mijn hoofd. Ik wou iets zoet-zurigs, iets wat perfect deze zomer belichaamt. Zonnig en zo. ’t Is ook de eerste zomer die ik beleef met Muffin, mijn voorgebakken pup uit Malaga. Waarom voorgebakken? In tegenstelling tot haar baasje heeft zij géén last van de warmte gehad. En ze is zonnig, dat ook. Fin soit. Deze lemon-poppyseed muffins zijn heerlijk. Net als Muffin. Kom, we gaan eraan beginnen. Schortjes aan!

 

Wat heb je nodig voor een 10-tal muffins*?

  • 350 g bloem
  • 300 g yoghurt
  • 2 eieren
  • 200 g suiker + extra
  • 100 g boter
  • ½ tl bakingsoda (bicarbonaat)
  • 2 citroenen (zeste + sap)
  • 2 tl maanzaadjes

Verwarm de oven voor op 180°.

Doe de boter in een pannetje en laat op de laagste stand volledig smelten.

Breek de eieren in een kom en doe er de yoghurt bij, roer goed zodat alles mooi is opgenomen. Doe er ook de rasp bij van de twee citroenen (je hebt een flinke eetlepel rasp nodig). Roer er als laatste de boter onder.

Doe de bloem, de suiker, en baksoda bij de natte ingrediënten en meng. Maar roer niet te lang, er mogen zelfs nog wat brokjes bloem te zien zijn.

Verdeel het deeg over de muffin vormpjes en bak 25 minuten in de oven.

Meet ondertussen het sap af en doe in een kommetje. Doe er evenveel suiker bij. Breng lichtjes aan de kook gedurende een minuutje of twee en laat dan weer afkoelen. Het moet een heldere siroop zijn.

Als de muffins 5 minuutjes afgekoeld zijn, bestrijk ze met de citroensiroop. En laat volledig afkoelen. (als je er zolang van kan afblijven). Muffin heeft er niet van gegeten, da’s beneden haar stand. 😉

Oh ja, ik had er ook nog wat glazuur op gedaan, maar dat was echt too much. Je kan het maken door gewoon wat bloemsuiker aan te lengen met een beetje water of citroensap.

Cheerio!

 

P.s.: muffins zijn een pak groter dan cupcakes. Dus als je er cupcakes van maakt zal je er meer in aantal hebben en ze moeten hoogstwaarschijnlijk minder lang bakken. Hou het dus in de gaten!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.