Mosselen met pastis, lekker dat dat is.

Oh mannekes, ik hoop dat jullie vandaag een beetje honger hebben… of gewoon goesting… want deze pasta is gewoonweg fenomenaal. Zo lekker jong. Ik vind pastis en venkel ongelooflijk goed passen bij mosselen. ’t Is geen uitvinding van mij, zoveel is zeker. Ik heb het ooit eens gegeten in Boulogne-sur-Mer … of was het Deauville?  Soit, ’t is niet belangrijk, ’t is lekker. Gaan we eraan beginnen?

Wat heb je nodig voor twee personen? 

  • 1 kg mosselen
  • 200 g pasta
  • 4 cl pastis
  • 20 cl room
  • 1 grote ui
  • 2 venkelknollen
  • 4 stengels bleekselder
  • 1 klont boter
  • platte peterselie
  • peper en zout

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking in gezouten water.

Was de mosselen en ontdoe ze van alle onzuiverheden. Snijd de ui, venkel en selder in halve maantjes.

Smelt de boter in een hoge pot en doe er de groenten bij. Bak op een matig vuur tot de ui glazig ziet. Doe er de mosselen en de pastis bij, kruid met peper en zout. Verhoog het vuur en zet het deksel op de pot. Als de mosselen open zijn, doe er de room bij en fijngehakte peterselie. Meng goed. Haal van het vuur. Serveer meteen samen met de afgegoten pasta.

Smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.