Straffe streusel bessencake!

Dit is nu eens een cake die heel erg divers is. Of je daar nu bessen voor gebruikt, of appel of peer, of nog iets anders…  het maakt eigenlijk niet uit. Want voor deze cake gaat iedereen “crumbelen” om het met een nieuw woord te zeggen. Wat denk je? Gaan we eraan beginnen? Kom, zet die oven!

 

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 350 g bessen (blauwe bes, aardbei, braambes)
  • 50 g grove suiker
  • 50 + 75 g amandelmeel
  • 50 g gewone bloem
  • 50 g koude boter
  • 1 mespuntje kaneel of speculaaspoeder (optioneel)
  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 3 eieren
  • 200 g  fijne suiker
  • 200 g boter op kamertemperatuur

Snijd de koude boter in blokjes en doe in een kom. Doe de grove suiker, de kaneel, 50 g amandelmeel en 50 g gewone bloem bij en wrijf met je vingers alles fijn tot je grove kruimels hebt. Zet in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de zachte boter in de kom van de keukenrobot en doe er de fijne suiker bij. Klop tot de suiker is opgelost en de boter wit begint te zien. Doe er een voor een de eieren bij en vervolgens de bloem en de rest van het amandelmeel. Vouw er met de hand de bessen onder.

Vet een springvorm in van ongeveer 23 cm doorsnede.

Stort hierin het deeg met de bessen en bedek vervolgens met de kruimelmengeling. Bak de cake gaar in de oven (50 tot 70 minuten, afhankelijk van de breedte van de cakevorm).

Smakelijk!

 

 

Deze cake is verschenen in het Okra-magazine van juli-augustus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.