Supersnelle ricottataartjes met asperges

Hello sunshine !

Begrijp me niet verkeerd, ik kook met veel plezier, maar ik sta gewoon niet graag lang in de keuken. Het moet vooruitgaan. Zeker na een lange werkdag. Vandaar dat je hier voornamelijk recepten voorgeschoteld gaat krijgen die enorm simpel én rap zijn. Maar wel lekker. Ah ja, voor minder doen we het niet. Neem nu deze ricottataartjes, zalig lekker, supersnel en je kan er alle kanten mee op. Wat denk je, gaan we eraan beginnen?

 

Wat heb je nodig? 

  • 5 vierkante velletjes bladerdeeg (diepvries of koelvak)
  • 250 g ricotta
  • 1 groot ei
  • 1 tl verse tijm (of 1/2 gedroogde – ietsjes minder zelfs)
  • 50 g parmezaan
  • 1 bussel groene asperges (geblancheerd)
  • 100 g erwtjes
  • Scheutjes
  • Evt. nog gegrilde courgette
  • Peper, zout, muskaatnoot

 

Verwarm de oven voor op 180°.

Leg de velletjes bladerdeeg op een siliconematje of een met bakpapier bekleedde bakplaat en bestrijk de randen (2cm) met wat van het losgeklopt ei.

Doe de ricotta in een kommetje samen met de rest van het ei, de parmezaan, peper, zout, muskaatnoot en tijm. Meng goed. Bestrijk de bladerdeeg met de ricotta en blijf dus 2 cm van de rand. Zet ze 10 minuutjes in de oven.

Breek het houterige gedeelte van de groene asperges en snijd ze in 3 stukken. Blancheer ze 3 minuutjes in licht kokend water en laat uitlekken.

Haal de taartjes uit de oven, en beleg ze met de asperges, erwtjes en eventueel andere groene groentjes. Zet opnieuw 10 minuutjes in de oven tot het een mooi gouden kleurtje krijgt.

Haal uit de oven, eventueel nog een straaltje olijfolie erover, de scheutjes en smullen maar. Heerlijk met een fris slaatje of als aperitiefhapje.

Smakelijk!

 

 

 

Ps: ge moogt gerust meer groentjes op de taartjes leggen zenne. Wat je op de foto ziet, is gewoon restverwerking. Dit is voor volgende week:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.