Veggielasagne zonder euh … lasagne.

Ja, ’t is lasagne zonder …  erm … lasagnevellen. Tja, ik eet al een hele tijd geen pasta meer, en dat ga je hier ook aan de recepten merken (maar niet als ’t zoete zondag is). Maar als je persé pasta erbij wil, ’t gaat perfect zenne. Gewoon er wat vellen ertussen moffelen en bam! Ge zijt gesteld! Kom we beginnen eraan!

Zet eerst de oven aan op 180 graden, want anders vergeet je het!

 

 

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 Spaanse peper
  • 680 g passata (ik per abuis een bokaal genomen met basilicum)
  • 2 courgetten
  • 1 aubergine
  • 150 g champignons
  • 350 g geroosterde paprika’s (bokaal)
  • 400 g spinazie (ontdooid – of vers aangestoofd)
  • 250-350 g ricotta
  • 50 g parmezaan
  • Peper en zout
  • Muskaatnoot
  • Olijfolie

Pel de ajuin en look en hak samen met de peper fijn. Doe een eetlepel olijfolie in een pot en zet op een matig vuur. Fruit er de look, peper en ui in tot ze glazig zien. Doe er de passata bij (is het zonder smaakje, dan mag er een flinke theelepel gedroogde basilicum of oregano bij). Verhoog het vuur wat. Kruid met peper en zout en laat 10 minuutjes pruttelen.

(staat je oven al aan trouwens?)

Snijd ondertussen de courgettes en de aubergine in dunne plakken en besprenkel rijkelijk met olijfolie.

Zet een grillpan op het vuur en laat goed heet worden (de pan moet beginnen roken). Grill de courgettes en de aubergines tot ze gaar zijn. Kruid ze met peper en zout.

En zet ook je dampkap aan of ramen en deuren open want anders gaat het brandalarm af. Ik hoop dat je nu nog de tekst kan verder lezen. 😉

Meng de spinazie met de ricotta en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

Snijd de champignons en de paprika’s in plakjes.

Neem een ovenschaal en vet in met wat olijfolie.

Schep een laagje van de tomatensaus in de ovenschaal, en werk dan in laagjes, courgettes, spinazie-ricotta, champignons, paprika’s… tot alles op is. Bedek de bovenste laag met de parmezaan en zet 40 minuutjes in de oven.

Is lekker met een fris slaatje.

 

Laat het smaken!

 

 

P.s.: Als je wil kun je er ook nog een laagje mozzarella tussen leggen, ook lekker!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.