’t Is gene paella! Maar wat is het dan wel???

Hier zijn we weer! Vandaag is het zo’n recept dat ideaal is om je diepvriezer eens uit te kuisen. Ge weet wel, er ligt nog wel ergens een half zakje zeevruchten of scampi’s in, een handje diepvries erwtjes en of boontjes omdat het niet meer in het kookpotje geraakte. Tijd om dat eens definitief weg te werken.

Oh ja, waarom is ’t gene paella? Wel, er zit helemaal geen rijst in. ’t Is koolhydraatarm vandaag! Olé.

 

 

Wat heb je nodig? 

  • 1 grote bloemkool
  • 150 g chorizo
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes look
  • 1 rode en of 1 groene paprika
  • 2 wortelen
  • 1 kopje erwtjes
  • 100 g sperzieboontjes (in drie gesneden)
  • 350 g zeevruchten (mag diepvries zijn)
  • 10 saffraandraatjes (mag minder zijn) of 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gerookt paprikapoeder (of naar smaak)
  • 1 citroen
  • platte peterselie (optioneel)
  • 150 ml water met daarin 1/2 bouillonblokje (groenten of kip)
  • peper en zout

Verdeel de bloemkool in roosjes en cutter ze fijn in een keukenrobot of met een mes (duurt wat langer, maar ’t is wel een plezant werkje). Da’s je rijst.

Trek het vel van de chorizo en snijd het vlees in plakjes.

Heb je zo’n grote wok? Héél goed! Zet die maar op het vuur. Anders met een hele grooooooote braadpan gaat het ook.

Gooi daar de chorizo in en laat op een middelmatig vuur bakken. Ge gaat zien, daar komt genoeg vet uit om de rest mee te bakken.

Oei, de ui en look moet nog gepeld en fijngesneden worden. Doe dat maar snel want die mag bij de chorizo.

Ook de paprika(s) mogen in blokjes en de wortelen. Doe maar in de wok.

Ah ja, ze vragen of de bloemkool, boontjes, erwtjes, zeevruchten, paprikapoeder en saffraan mee naar ’t feestje mogen?

Zeg maar ja!

Roerbak gedurende een minuut zodat alle smaken opgenomen worden. Hoor je de castagnetten al? Dat wil waarschijnlijk zeggen dat je vuur misschien ietsjes te hoog staat. 🙂

Doe er maar de bouillon bij en laat zo’n 8 minuutjes sudderen. Af en toe roeren. Je moet niet op zoek gaan naar een passend deksel, dat heb je toch niet nodig.

Ah, proef ne keer, en zie of er wat peper en zout bij mag? Soms wel, soms niet.

Pers ondertussen die citroen uit en hak de peterselie fijn.

Haal van het vuur, besprenkel met het sap, de peterselie en serveer!

 

Da’s goed eten, mijn gedacht! Ah ja, mocht je nog wat witte vis hebben, dat mag er ook bij. Gaat trouwens ook met blokjes kip als je geen vis lust. Zalm past er niet goed bij.

 

Smakelijk!

 

 

Ann.

Meer weten over mij? Hier is de link.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.