Hmmmmmm Cherry Brownies

 

’t Is weer kersentijd! Maar we moeten ons haasten want ze zijn vroeg dit jaar. Wat maakt dat het seizoen ook weer even rap voorbij zal zijn. Het recept werkt ook perfect met frambozen of diepgevroren kersen (allez, ontdooid en uitgelekt dan hé).

Wat heb je nodig?

  • 200 g donkere chocolade (minstens 65% cacao)
  • 200 g echte boter (geen margarine)
  • 225 g rietsuiker of bruine suiker*
  • 4 eieren
  • 100 g gewone patisseriebloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 snuf zout
  • 150 g ontpitte kersen

Verwarm de oven voor op 170°.

Breek de chocolade in stukken en snijd de boter in blokjes. Doe alles in een steelpannetje en zet op het allerlaagste vuur. Laat alles heel langzaam smelten. Roer slechts heel af en toe. Als je voortdurend zou roeren, dan kan de chocolade “keren” en ben je eraan voor de moeite. Dus hou je wat in.

Breek de eieren in een kom en doe er de suiker bij. Klop met een elektrische klopper tot de eieren verdubbeld zijn in volume. Het moet met dikke banden van de klopper lopen. Je bent hier minstens 3 minuten tot 7 minuten mee zoet. Da’s afhankelijk van de machine. Als je het met de hand doet … dan hebben we binnenkort een nieuwe Arnold Schwarzenegger.

(Staat de oven al aan trouwens?)

Kijk nu eens in je kasten en zie of je ergens nog een zeef liggen hebt.

Zeef de bloem en de cacao in een kommetje. Doe er een snufje zout bij. (Al geroerd in de chocolade? Mag ni pruttelen of zo hé – laaaaaaaaagste stand).

Bon, de chocolade en de boter zal nu ondertussen wel gesmolten zijn. Haal maar van het vuur en laat wat afkoelen.

Ontpit ondertussen de kersen (waar ligt dat spul nu ook alweer??? Soit, met een mesje gaat het ook).

Meng voorzichtig de chocolade onder de eieren en vouw er vervolgens de bloem onder.

Vet een brownie vorm in (de mijne was er een van 24 x 24 cm) en stort hierin het deeg. Druk er de kersen in en zet de vorm zo’n 40-tal minuten in de oven.

Kijk eens met een satéprikker of ‘m gaar is. Er moeten nog wat kruimels aanhangen want hij mag zeker niet te droog gebakken worden. Als er nog deeg aanhangt, moet hij nog 5 minuutjes verder bakken. Check dan nog eens. Dat komt goed.

 

Smakelijk!

 

Meer weten? Klik hier.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.