Wandelen doet veel bewegen

Sommige mensen vragen zich soms af of ik wel werk aangezien ik zoveel wandel. De waarheid is, als ik wandel, dan werk ik pas écht. Het is ongelooflijk hoeveel ideeën je soms krijgt als je de natuur in trekt. It gets your creative juices flowing. 

Toen ik in 2010 een zwaar rugletsel opliep, verzekerden de specialisten mij dat ik voor altijd rugpatiënt zou zijn. Ik was het daar niet mee eens. 6 jaar en liters zweet, nog meer tranen en gevloek later mag ik mezelf volledig pijnvrij verklaren. Maar dan moet ik wel elke dag wandelen.

Al snel merkte ik dat mijn spieren niet alleen sterker werden, ook mentaal had het een enorme impact. Ik vond meer evenwicht. Letterlijk alles veranderde in mijn leven. Ook professioneel. Wandelen praat makkelijker, je komt sneller tot de essentie.

Daarom verwondert het me dat wandelmeetings hier nog niet ingeburgerd zijn. Come again? Wandelmeetings? “We hebben daar geen tijd voor”, zul je denken. Wel, dan stel ik voor om wat verder te lezen.

 

 

Waarom zou wandelen jou een stapje voor geven op de rest?

1. Wandelmeetings zijn creatiever. 

Onderzoekers aan de Stanford Universiteit hebben ondervonden dat de creatieve output van deelnemers met 60% stijgt terwijl ze wandelen. En dat hoeft niet eens in de natuur te zijn, het kan net zo goed in de wandelgangen van het bedrijf zijn.

2. Ze zijn goed voor jou. 

Zitten is het nieuwe roken, dat weet iedereen. Wandelmeetings halen je vanachter jouw bureau, doen je bewegen, en als je ze buiten houdt, kun je ook nog wat frisse lucht opsnuiven én vitamine D opdoen.

3. Wandelmeetings slopen muren. 

Tijdens zo’n meeting zijn de deelnemers veel meer ontspannen. Ze durven al sneller een idee te opperen en ze spreken vanuit het hart. Tijdens het wandelen is het ook makkelijker om je gedachten te verwoorden waardoor je sneller to-the-point komt.

4. Ze verbeteren de energie én het engagement. 

De Wellness en Prevention Groep van Johnson & Johnson merkte na 9 maanden wandelmeetings op dat hun werknemers energieker werden. Ze waren ook meer begaan met de zaak. Hun focus was veel beter en het engagement groter.

5. Veel betere communicatie. 

Wandelen doet praten. Zo’n meetings zijn een veel natuurlijkere manier van vergaderen, op voorwaarde dat de smartphone in de handtas of op het bureau blijft. Tijdens het wandelen is het voor de deelnemer veel makkelijker om zich te concentreren op het onderwerp.

 

 

6. Grotere tijdswinst. 

Geen duffe powerpoint presentaties, gewoon kernachtig praten tijdens een korte wandeling. Vaak duurt zo’n meeting amper 10 minuten of zelfs minder. En dat terwijl je voor hetzelfde vaak 30-45 minuten verliest in een vergaderzaal. Plus, je moet geen plek boeken en je bent niemand tot last.

7. Buiten wandelen maakt iedereen gelukkig. 

Ieders humeur wordt er beter op tijdens zo’n wandeling. Zeker als het een zonnige dag is. Iedereen kan eventjes op adem komen, zelfs al duurt het maar 5 minuutjes. Je hebt op z’n minst het gevoel dat je iets goeds voor jezelf hebt gedaan.

8. Walking meetings kunnen je leven redden. 

Het is misschien wat kort door de bocht, maar toch. Slechts 30 minuten wandelen per dag zorgt ervoor dat je veel minder gevoelig bent aan stress, het verlaagt de kans op hart- en vaatziekten, op borst- en darmkanker én het risico op burn- en bore-outs verlaagt gevoelig.

 

 

Wat? Nog niet maar buiten? Ik zou het toch maar doen! En niet alleen om te vergaderen. Er bestaat geen beter middel om angst en depressies tegen te gaan. Wandelen is de ultieme happy-maker.

P.s.: Als je zin hebt om de schitterende Grote Getevallei te ontdekken. Ik heb een aantal mooie routes uitgestippeld. Je kan je altijd hier parkeren of, als je wil en ik tijd heb, kan ik met je meegaan. 

 

Meer weten over wie ik ben? Ontdek mijn gloednieuwe webstek: www.praatjeplaatje.be

 

Ann Vertriest

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.